Lasa-te de fumat

Dr. ȚECU CONSTANTIN
Practicant al medicinii integrative: convențională și cuantică.
Competență în ACUPUNCTURĂ, atestat în BIOREZONANȚĂ.

Fumatul reduce rata estimată de viaţă cu până la 8-20 ani!
DE UNDE VINE PLĂCEREA DE A FUMA?
Nicotina, principala substanţă toxică (letală în doze mari) conţinută în tutun, acţionează la nivelul creierului asupra receptorilor nicotinici, care la rândul lor declansează producţia de dopamină, neurohormonul care îţi dă acea stare de bine după o ţigară.
ATUNCI, DE CE TREBUIE SĂ NU FUMĂM SAU SĂ RENUNŢĂM LA FUMAT?
Tutunul afectează corpul uman în totalitate, efectul nociv începând din momentul contactului cu fumul de ţigară şi continuând să se manifeste ani de zile.
Fumatul este un viciu dintre cele mai dăunătoare care cauzează numeroase afecţiuni de la halenă (mirosul neplăcut al gurii) până la cancer.
În fumul de ţigară se găsesc peste 4000 de substanţe chimice active care detemină schimbări fatale în corpul omenesc. Dintre acestea peste 300 sunt toxice iar cel puţin 43 de substanţe chimice cauzează cancer. În afară de nicotină, prezentăm cele mai periculoase substanţe chimice conţinute de ţigări:
Gudronul este un termen general pentru mai multe particule conţinute în fumul de ţigară: oxizi de nitrogen, dioxidul şi monoxidul de carbon.Gudronul de culoare maro, cu gust neplăcut, pătează dinţii, unghiile şi ţesutul pulmonar. Cea mai cancerigenă substanţă chimică conţinută de gudron este bezpirenul.
Alte substanţe chimice foarte dăunătoare organismului nostru: cianura de hidrogen, amoniac, metale grele: arsenic, cadmiu şi plumb; compuşi radioactivi – cancerigeni.
BENEFICIILE RENUNŢĂRII LA FUMAT: Beneficiile, din punct de vedere al stării de sănătate, apar imediat şi sunt susţinute în timp.
Renunţând la fumat, efectele negative pot fi combatute, iar starea de sanatate se ameliorează în scurt timp.
• După 20 de minute bătăile inimii şi tensiunea arterială se pot normaliza;
• După 12 de ore, nivelurile de monoxid de carbon şi nicotină din sânge se înjumătăţesc, iar nivelul oxigenului revine la normal;
• După 48 de ore, nicotina este eliminată complet din organism. Simţurile gustului şi mirosului încep să se îmbunătăţească;
• După 72 de ore, căile respiratorii încep să se relaxeze, permiţând o mai bună şi uşoară respiraţie;
• Între 2 săptămâni şi 3 luni circulaţia sângelui începe să se îmbunatăţească;
• Între 1 şi 9 luni plămânii încep să funcţionze mai bine, iar tusea scade în intensitate;
• După 1 an riscul de boală coronariană (boala arterelor inimii) este redus la jumătate faţă de o persoană care continuă să fumeze;
• După 5 ani, riscul de accident vascular cerebral (AVC) începe să scadă brusc.
• După 15 ani riscul bolii cardiace ischemice precum şi al AVC este similar cu al nefumătorilor;
• După 10 ani riscul de cancer pulmonar este de 30-50% din al celor ce continuă să fumeze.
De asemenea, încetarea fumatului, indiferent de vârsta la care are loc, creşte speranţa de viaţă, comparativ cu cei care continuă să fumeze.
În faţa tutunului nu suntem cu toţii egali: unii aleg să nu fumeze, alţii, fumători reuşesc să renunţe prin voinţă. Există categoria cea mai mare de fumători care au nevoie de ajutor pentru a renunţa la fumat.
Cel mai puternic aliat în lupta cu tutunul rămâne voinţa şi dorinţa adevărată de a te lăsa. Fiind un drog, tutunul perturbă funcţionarea creierului generând o dependenţă atât fizică cât şi psihică. După ce am renunţat la fumat apar multiple manifestări care diferă în funcţie de reactivitatea persoanei, unele experimentând sevrajul nicotinic, adevărată boală cu punctul culminant la aproximativ 48-72 de ore pentru ca apoi să scadă treptat în 3 sau 4 săptămâni.
Sevrajul nicotinic se manifestă prin tulburări psihice precum: nevoia acută de a fuma („aş da orice pentru o ţigară”), nervozitate, iritabilitate, anxietate, frustrare sau furie, depresie la care se asociază manifestări de natură biologică ca: ameţeli ocazionale, dureri de cap („am capul greu”), senzaţie de foame (înlocuirea gestului de a fuma cu cel de mânca), constipaţie, tremor, transpiraţie, bradicardie şi scăderea tensiunii arteriale, tuse, tulburări ale somnului.
Unii fumători experimentează o senzaţie de pierdere şi suferinţă atunci când renunţă la fumat iar mulţi dintre ei vor mărturisi că au: „pierdut cel mai bun prieten” sau chiar o parte a identităţii lor.
CUM SĂ SUPORTAŢI MAI UŞOR EFECTELE SEVRAJULUI?
1. Gândiţi pozitiv (recitiţi beneficiile renunţării la fumat)
2. Încercaţi să vă găsiţi preocupări mai ales în primele zile. Evitaţi situaţiile şi locurile care vă predispun la fumat.
3. Hrăniţi-vă şi odihniţi-vă bine, acordaţi-vă atenţie maximă.
4. Amintiţi-vă în mod constant că doar în câteva săptămâni veţi fi eliberat de dependenţa de tutun.
În tot acest interval de timp puteţi apela la un tratament total lipsit de efecte secundare şi foarte eficient. Vă oferim tratamentul ANTISMOKING cu aparul de biorezonanţă SCIO.
PROTOCOL DE TRATAMENT: Scriitorul Mark Twain spunea: „Nu este greu să te laşi de fumat, greu este să nu te apuci din nou”.
Pacientul trebuie să îşi dorească renunţarea la fumat.
Pacientul să nu fumeze cel puţin cu 2 ore înainte de şedinţa de tratament.
Aparatul SCIO testează pacientul trivectorial prin frecvenţe şi apoi îl tratează furnizându-i informaţii energetice specifice.
După conectare la aparatul SCIO și testarea bioenergetică generală timp de 3-5 minute, se începe tratamentul propriuzis parcurgând în total 20-28 programe care oferă pacientului posibilitatea de a-și reduce dependența de țigară (tutun). Pacientul are senzația că ar fi fumat câteva pachete de țigări în timpul ședintei. În timpul tratamentului pacientul este invitat să fumeze o jumătate de țigaretă iar scrumul și restul de țigaretă să le pună într-un pahar cu apă care va fi așezat pe placa de testare a aparatului. În acest mod programul de tratament energetic îl saturează informațional cu amprenta specifică țigărilor preferate.
Durata totală a unei ședințe de tratament este de 60-120 minute, în funcție – în principal – de gradul de intoxicație tabagică a pacientului. Ritmul de tratament este de 1-2 ședințe pe săptămână. O cură cuprinde în medie 3-7 ședințe.
La finalul primei ședințe de tratament se recomandă pacientului o dietă personalizată, menită a-l ajuta în detoxifierea tabagică.
Durata unei consultații este de: 60 – 120 minute

TARIF ORAR: 100 lei.

ORAR
- Luni – Miercuri – Vineri: 9-11 (în vacanţele şcolare: 9-13) şi 15-19;
- Marţi şi joi: 15-19.