0040 - 722.413.177 neuro_impuls@yahoo.com

RADICALII LIBERI

(Ne îmbolnăvim și îmbătrânim prematur din cauza LOR).

Sănătatea înseamnă armonie perfectă între corp, minte şi spirit.

Știaţi că există în organism un grup de „dușmani” care ne sabotează sănătatea? Celulele sănătoase sunt atacate şi distruse fără cruțare de radicalii liberi care produc diverse simptome atribuite în mod obișnuit procesului de îmbătrânire. Dr. Denham Harman a descris activitatea radicalilor liberi ca pe un fel de „iradiere internă”. Ei sunt peste tot, în: aditivi, conservanți, E-uri, animale crescute cu hormoni, conserve, fast-food, pesticide, poluare, viață stresantă și sedentară, telefoane, radiații, alcool, tutun, medicamente etc. Radicalii liberi sunt substanțe chimice instabile ce încearcă permanent să devină stabile. Ele pot deveni stabile atunci când ‘fură’ un electron de la o altă substanță din apropiere transformând substanța respectivă într-un radical liber și împiedicând funcționarea corespunzătoare a ei. Radicalii liberi ne ajută să producem energie și să luptăm cu infecțiile, dar atunci când sunt în exces aceștia produc îmbătrânirea prematură a celulelor. Acțiunea ruginii asupra metalelor este similară cu efectul radicalilor în exces asupra noastră. Dacă trăim într-un oraș poluat, nu mâncăm foarte sănătos, nu prea facem mișcare și avem o viață stresantă, atunci, toate acestea ne afectează și pe noi. Radicalii liberi sunt factori declanșatori în peste 200 de boli cunoscute. Zbârcirea pielii, petele pigmentate, cataractă, artrită, arterioscleroza, bolile de inimă, glaucomul, boala Alzheimer, pierderea memoriei, AVC (apoplexia), senilitatea, cancerul şi alte stări degenerative sunt câteva exemple.

Cum ne apărăm de atacul permanent al radicalilor liberi?

Tot ceea ce mâncăm şi bem, împreună cu emoţiile noastre sunt importante pentru a ne recupera și păstra echilibrul interior. Un stil de viață sănătos cu respectarea ritmurilor biologice ale organismului, îndeosebi, ritmul veghe-somn cu “stingerea” înainte cu 1-2 ore de miezul nopții; respectarea celor 3 mese principale ale zilei: micul dejun, prânzul și cina, consumând hrană sănătoasă; consumul zilnic a cel puțin 30 ml.per kg/corp de apă vie (nefiartă), cu cel puțin 30 de minute înainte și după mâncare; program sistematic de mișcare cu durata de minimum 20 de minute, de 3-4 ori pe săptămâna; cu evitarea uzului sau abuzului de toxice uzuale: alcool, tutun, cafea; strădania permanentă de a avea un program de muncă și de odihnă care se prevină stresul excesiv și oboseală cronică; autoconditionarea psihocomportamentala pozitivă – toate aceste condiții de viață ne sunt la îndemână și ne ajută să ne păstrăm imunitatea (rezistență organismului la îmbolnăviri), reducând rația producerii radicalilor liberi în organism. Antioxidanții sunt compuși chimici care au capacitatea de a inhiba oxidarea altor substanțe. Antioxidanții reprezintă modalitatea naturii de a le oferi celulelor corpului nostru protecție sigură împotriva radicalilor liberi. Cât timp dețineți acești micronutrienti importanți, corpul va fi capabil să reziste îmbătrânirii cauzate de expunerea zilnică la factori poluanți.

O parte dintre principalele fructe și legume ce conțin antioxidanți sunt: fructele de pădure (zmeură, afine, căpșuni, mure, fragi, agrise, coacăze negre și roșii), rosiile, broccoli, strugurii roșii – conțin resveratrol, o substanță cu puternice proprietăți anti-cancer și beneficii antiinflamatorii. Totodată, consumul frecvent de struguri roșii ajută la menținerea sănătății inimii și la eliminarea radicalilor liberi;  Usturoiuleste un antibiotic natural, ce întărește sistemul imunitar, ajută în prevenirea cancerului și susține circulația sângelui, scăzând nivelul colesterolului.

Lista este mai lungă și conține și produse extrase din mai multe fructe, legume; enzime, oligoelemente: Superoxid dismutaza, (SOD) – un grup de enzime antioxidante; Beta-caroten, Vitamina C (acid ascorbic), Vitamina E (d-alfa tocoferol), Extract de ceai verde, Extract de armurariu, Extract din semințe de strugure, Extract de Gingko biloba, Extract de schisandră, Licopen, N-acetilcisteină – este o formă stabilă a aminoacidului cisteină, Acid alfa-lipoic, Seleniu – principalul mineral antioxidant și dezactivator al radicalilor liberi, Coenzima Q10.

În comerț se găsesc și preparate, suplimente nutriționale, ca: Resveratrol Plus, Nanoxyn Alpha.

O modalitate curativa de sanatate este folosirea apei alcaline kangen, produsa de aparatele japoneze Enagic. Va prezint pe cel mai folosit si apreciat: https://www.youtube.com/watch?v=Am29ga6NzmY.

De aproape 3 ani de zile, familia mea, eu si pacientii mei ne bucuram de binefacerile unei ape terapeutice.