BULETIN DE ANALIZA PRIVIND ELEMENTE ALE CORPULUI UMAN | ||||
Nume: DEMO Masculin | Sex: Masculin | Vārsta: 74 | ||
| ||||
1. Analiza componentelor corpului |
Clasificarea componentelor | Masuratori | Lichidele corpului | Masa musculara | Masa solida a corpului | Greutatea |
(1)Fluid intracellular(L) | 29.3 | ||||
(2)Fluid extracelular(L) | 15 | (6)Volumul total al lichidelor=(1)+(2)=44.3 | |||
(3)Proteine(Kg) | 11.61 | (7)Masa musculara=(6)+(3)=55.9 | |||
(4)Substante anorganice(Kg) | 4.9 | (8)Masa solida a corpului=(7)+(4)=60.8 | |||
(5)Tesut adipos(Kg) | 18.2 | (9)Greutatea=(8)+(5)=79 |
2.Analiza grasimii |
Bun | Substandard | Standard | Peste standard |
| | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
| 80% | 85% | 90% | 95% | 100% | 105% | 110% | 115% | 120% | 125% |
1.Īnaltime(Cm) | 175cm |
Nota:Media inaltimii la barbati este 172cm si la femei 162cm. | |
Calcul anticipat al īnaltimii : (mostenirea genetica) Inaltimea la barbati=(inaltimea tatalui + inaltimea mamei) x 1,08/2(cm) Inaltimea la femei=(inaltimea tatalui x 0,923+inaltimea mamei)/2(cm) |
Bun | Substandard | Standard | Peste standard |
| | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
| 60% | 70% | 80% | 90% | 100% | 110% | 120% | 130% | 140% | 150% |
2.Greutatea(Kg) | 79kg |
Nota:calea pentru calcularea greutatii standard a corpului conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii: | |
Barbati : inaltimea (cm) - 80) * 70% Femei : inaltimea (cm) -70) * 60% |
Bun | Substandard | Standard | Peste standard |
| | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
| 60% | 70% | 80% | 90% | 100% | 110% | 120% | 130% | 140% | 150% |
3.Masa musculara | 55.9Kg |
Nota:masa musculara este 35%-48% din greutate. In caz de slabire nu este necesara reducerea masei musculare, ci reducerea grasimii in favoarea masei musculare. Odata cu cresterea masei musculare metabolismul bazal se va imbunatati. Metabolismul bazal asigura energia necesara minima, pentru mentinerea functiilor vitale: respiratia, temperatura, circulatia sāngelui. Cānd masa musculara creste, metabolismul bazal creste pentru a arde grasimile si astfel nu apare obezitatea. Cānd metabolismul bazal este sustinut, chiar daca se va consuma aceeasi cantitate de hrana, tesutul adipos se va diminua treptat prin ardere. Īnseamna ca, daca vrem sa slabim, va trebui sa crestem initial calitatea masei musculare prin imbunatatirea metabolismului bazal. Se recomanda exercitii fizice pentru a imbunatati puterea muschilor, cum ar fi aerobic, stretching-ul. |
Bun | Substandard | Standard | Peste standard |
| | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
| 20% | 40% | 60% | 80% | 100% | 120% | 140% | 160% | 180% | 200% |
4.Continutul de grasimi | 18.2Kg |
Nota:Continutul de grasimi la omul sanatos: barbati 14%~20% , femei 17%~24%. |
Bun | Substandard | Standard | Peste standard |
| | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
| 5% | 8% | 11% | 14% | 17% | 20% | 23% | 26% | 29% | 30% |
5.Procentul de grasimi | 23.1% |
Nota:Procentul de grasimi se refera la grasimea raportata la greutate. Procentul de grasimi la barbati: 14~20% este normal, 20%-25% este supraponderabilitate, >25% este obezitate; Procentul de grasimi la femei: 17%~24% este normal, 25%-30% este supraponderabilitate, >30% este obezitate. |
Bun | Substandard | Standard | Peste standard |
| | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
| 0,65 | 0,70 | 0,75 | 0,80 | 0,85 | 0,90 | 0,95 | 1,00 | 1,05 | 1,10 |
6.Rata grasimii abdominale | 0.95 |
Nota:raportul talie-sold, raportul talie-inaltime (WHR)=W(cm)/H(cm). | |||||||||||||
|
3. Alimentatia |
Alimentatia | |
Gradul obezitatii (ODB) | 119% |
Indexul masei corporale (BMI) | 25.8 Kg/M2 |
Rata metabolismului bazal (BMR) | 1520 kcal |
Masa celulelor organismului (BCM) | 40.95 Kg |
BMI-indexul masei corporale: |
Sub ponderal | Standard | Supraponderal | Īnceput de obezitate | Obezitate gradul I | Obezitate gradul II | Obezitate gradul III |
<18,5 | 18,5~22,9 | >=23 | 23~24,9 | 25~29,9 | >30 | >=40 |
BMR (unitate: Caloria) | |
Metabolismul bazal se refera la conditia fundamentala in care metabolismul asigura energia de baza, in repaus, fara influenta activitatii musculare si la temperatura ambientala, masurata in calorii emise in intervalul de timp/unitate; in conditii normale, cantitatea de caldura emisa de organism pe metrul patrat al suprafetei corporale nu depaseste 15%, acesta fiind valoarea normala a metabolismului bazal. Determinarea metabolismului bazal este o metoda de diagnosticare folosita in disfunctiile tiroidiene, astfel in hipertiroidism, metabolismul bazal se accentueaza, in timp ce in hipotiroidism metabolismul se incetineste si metabolismul scade. Rata metabolismului bazal are un rol important in procesul de slabire, accelerarea metabolismului prin exercitii fizice fiind de mare ajutor in scaderea greutatii. |
4. Evaluare generala |
Evaluare generala | ||||
Musculatura | Greutate scazuta | Standard | Greutate crescuta | |
Tip astenic | # | |||
Obisnuit | ||||
Tipul muscular | ||||
Nutritia | Sub normal | Normal | Exces | |
Proteine | # | |||
Grasimi | # | |||
Saruri anorganice | # | |||
Echilibrul intre membrele superioare si inferioare | Bine dezvoltat | Standard | Sub standard | |
Membre sup | # | |||
Membre inf | # | |||
Simetria | Echilibrat | Ne-echilibrat | ||
Membre sup | # | |||
Membre inf | # |
5. Controlul greutatii |
Controlul greutatii | ||||
Greutate Tinta | 66.5 Kg | |||
Controlul greutatii | -12.5 Kg | |||
Controlul grasimii | -12.5 Kg | |||
Controlul musculaturii | 0 Kg |
1. Greutatea Tinta: greutatea standard raportata la inaltime. | |
2. Controlul greutatii: gretatea care este trebuie modificata, valorile negative inseamna ca trebuie sa se slabeasca, valorile pozitive inseamna ca trebuie sa se ingrase. | |
3. Controlul grasimii: trebuie sa se schimbe masa grasimii, valorile negative inseamna ca trebuie sa slabim (aerobic, exercitii fizice, cresterea metabolismului, arderea grasimilor, cresterea tonusului muscular), valorile positive īnseamna ca trebuie sa ne īngrasam. | |
4. Controlul musculaturii: greutatea standard a musculaturii in raport cu inaltimea. |
6. Evaluarea formei corpului |
Evaluarea formei corpului:75.8 |
Standard: >=70 acceptabil; >=80 bine; >=90 excelent. |
Rezultatele testarii au scop de referinta si nu constituie o concluzie de diagnostic. |