Sistem | Aspectul testat | Valori normale | Valoarea actuala masurata | Sfatul expertului |
CARDIOVASCULARE SI CEREBROVASCULARE | Cristale de colesterol | 56,749 - 67,522 | 70.425 | Echilibru intre munca si odihna, stabilitate emotionala,consum de alimente care sa regleze grasimile din sange : ciuperci, legume si fructe, mai putine alimente cu continut mare de colesterol, de evitat alimentele sarate si grasimile. |
Rezistenta vasculara | 0,327 - 0,937 | 1.804 |
FUNCTIA HEPATICA | Continutul de grasimi īn ficat | 0,097 - 0,419 | 0.612 | Consumati mai multe alimente bogate in vitaminele complexului B, vitamina C si vitamina E, cum ar fi ciupercile negre si alte ciuperci in general; evitati alimentele prajite, nu mai fumati, nu beti alcool si nu consumati alimente condimentate. |
FUNCTIA RENALA | Indexul proteinuriei | 1,571 - 4,079 | 6.388 | Nu mancati alimente condimentate, iuti cum ar fi chilli, piperul, ginger, ceapa, usturoi, hrean, carne de oaie, creveti si anghile. |
SISTEMUL NERVOS | Indexul memoriei (ZS) | 0,442 - 0,817 | 0.209 | Reduceti stresul, acordati mai multa atentie perioadei de odihna, reduceti consumul de carne si alimente bogate in colesterol, consumati mai multe legume, renuntati la fumat si la consumul de bauturi alcoolice, practicati exercitii fizice adaptate posibilitatilor personale, cum ar fi mersul pe jos, jogging, practicati tai chi, etc. |
DENSITATEA OSOASA MINERALA | Cantitatea de calciu eliminata | 0,209 - 0,751 | 0.949 | Dieta corespunzatoare, practicati sport in aer liber, suplimentati calciul, acordati mai multa atentie mersului pe jos si practicarii jogging-ului, etc. |
Gradul de osteoporoza | 0,124 - 0,453 | 0.6 |
Densitate non-minerala | 0,796 - 0,433 | 0.169 |
BOALA OSOASA REUMATOIDA | Gradul de calcifiere cervicala | 421 - 490 | 525.293 | Consumati mai putine pastaioase si soia, nu consumati alimente stimulante, renuntati la fumat si consumul de bauturi alcoolice |
Coeficientul osteoporozei | 2,019 - 4,721 | 6.126 |
INDEXUL CRESTERII OSOASE | Fosfataza alcalina osoasa | 0,433 - 0,796 | 0.183 | Mentinerea unei bune posturi, atentie la alternanta timpului de munca-odihna, evitarea statului in picioare fara activitate si efectuarea masajelor terapeutice si terapie fizica. |
Statusul vindecarii oaselor lungi | 0,713 - 0,992 | 0.409 |
GLICEMIA | Coeficientul glicemiei in sānge | 2,163 - 7,321 | 8.17 | Mancati mai putin dar de mai multe ori pe zi, consumati o cantitate bine determinata de alimente si serviti masa la ore fixe, consumati alimente usoare, cu continut scazut de grasimi si uleiuri, evitati alimentele dulci sau sarate, consumati mai multe legume, pastaioase, zar , alimente bogate in fibre, porumb si ciuperci negre. |
OLIGOELEMENTE | Calciul | 1,219 - 3,021 | 0.373 | Suplimentati in mod corespunzator lipsa de oligoelemente prin dieta variata si consum de suplimente nutritive, daca e necesar. |
Fierul | 1,151 - 1,847 | 0.641 |
Potasiul | 0,689 - 0,987 | 0.398 |
Siliciul | 1,425 - 5,872 | 0.975 |
VITAMINELE | Vitamina E | 4,826 - 6,013 | 3.515 | Suplimentati in mod corespunzator lipsa de oligoelemente prin dieta variata si consum de suplimente nutritive, daca e necesar. |
COENZIMELE | Acidul pantotenic | 1,116 - 2,101 | 0.475 | Suplimentarea in functie de necesitati printr-un consum adecvat de alimente sau prin produse medicamentoase. |
Coenzima Q10 | 0,831 - 1,588 | 0.442 |
TOXINELE | Tabac/Nicotina | 0,124 - 0,453 | 0.528 | Mancati alimente naturale in locul alimentelor procesate, consumati fructe si legume proaspete, cum ar fi ananasul, papaya, kiwi, perele, reduceti consumul alimentelor iritative, inlocuiti cafeaua si ceaiul negru cu ceai din plante medicinale si ceai verde. |
METALELE GRELE | Plumbul | 0,052 - 0,643 | 1.045 | Īn viata de zi cu zi suntem expusi inevitabil la inhalarea de metale grele al caror efect poate fi contracarat prin consumul de dovleac, ciuperci, fructe de mare, folosirea a mai putine produse de machiaj, consumul de apa din vase de sticla, etc. |
CALITATILE FIZICE FUNDAMENTALE | PH-ul | 3,156 - 3,694 | 2.949 | Munciti si odihniti-va corespunzator, fiti echilibrat emotional, mancati alimente corespunzatoare pentru normalizarea grasimilor din sange, cum ar fi ciupercile, legumele si fructele, consumati mai putine alimente cu continut crescut de colesterol, evitati alimentele sarate si bogate in grasimi. |
PIELEA | Indexul colagenului din piele | 4,471 - 6,079 | 1.952 | Consumati alimente bogate in vitamina C, alimente ce confera protectie fata de radiatia solara : patrunjel, morcovi, telina, etc. Reduceti expunerea la soare pentru a va proteja tegumentele de efectele distrugatoare ale radiatiior UV. |
Indexul imunitatii pielii | 1,035 - 3,230 | 6.219 |
Indexul melaninei pielii | 0,346 - 0,501 | 0.794 |
Indexul hormonilor pielii | 0,842 - 1,858 | 3.003 |
OCHIUL | Ridurile oculare de colagen | 2,031 - 3,107 | 1.088 | Folosirea produselor de ingrijire a ochilor adecvate, respectarea orelor de somn, alegerea unei alimentatii usoare pentru ficat si rinichi dar si bogate in colagen ( de ex coaste īnnabusite cu diferite supe). |
Edemul | 0,332 - 0,726 | 1.313 |
Oboseala vizuala | 2,017 - 5,157 | 9.009 |
PROSTATA | Sindrom prostatic | 2,213 - 2,717 | 5.793 | Echilibrati-va emotional, acordati atentia cuvenita starii generale de sanatate, faceti control la medicul specialist si incercati sa mancati mai putin condimentat. |
|
Rezultatele testarii au scop de referinta si nu constituie o concluzie de diagnostic. |